25 “Las simples cosas”

Las simples cosas”                     
(César Icella)
Chavela Vargas
Macorina
1994

Després de 25 entregues setmanals en aquest “àlbum” es produiran, espero, dues coincidències. L’una, que ens trobarem per sopar amb el Josep M. Oliva, inspirador d’aquest àlbum i a qui dec la idea de fer-lo. El podré conèixer després que la Teresa me’n hagi parlat tant i tant bé.
Els darrers esdeveniments en fan sospitar d’una segona coincidència (aquí confio amb l’atzar. Estic formulant una hipòtesi) Podria ser que en tots dos àlbums (en el seu i en el meu) hi figuri la mateixa artista. La mort aquesta setmana de Chavela Vargas pot ser una bona raó.
Serà un doble encontre, en el temps i en l’espai. De sopars potser n’hi haurà més, però de coincidències en els àlbums serà menys provable. Serà aquest un fet insignificant, un encontre fugaç, tant valuós com qualsevol altre, tant és si dura un instant com tot una vida, que per l’inabastable del temps tots dos són ben poca cosa. Però aquest encontre serà simbolicament important per aquest blog. En fi, són d’aquelles coses senzilles però importants pel qui les fa. Són d’aquelles coses simples que les devora el temps.

Després el Josep M. se’n anirà a rondinar i a canviar el món amb els seus cantautors de camisa a quadres, americana de pana i guitarra al coll. Amb italians enclenxinats amb traje blau cel.
Jo m’allunyaré junt amb personatges estrafolaris, peluts, pelats, pintats, malfargats i amb qui per norma general no ens entendrem ni paraula.

De Chavela Vargas s’ha escrit moltíssim. Sols voldria apuntar una frase de l’escriptor mexicà Carlos Monsiváis que defineix molt bé quin era el seu estil.

“Chavela Vargas ha sabido expresar la desolación de las rancheras con la radical desnudez del blues”Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s