9 “Tres quarts”

(música: Feliu Gasull / Lletra: Enric Casasses )La tonalitat de l'infinit

Feliu Gasull

“La tonalitat de l’infinit”

2000

 

Sílvia Pérez Cruz, Feliu Gasull i Enric Casasses a Cervera

D’uns anys ençà Cervera, musicalment parlant s’ha anat guanyant a pols un prestigi ben merescut. Senyal que les coses s’han fet bé. Enguany, dins el marc del 2n Festival de Pasqua de Cervera, concretament en el concert de cloenda (7 d’abril), vam tindre el privilegi de disfrutar d’uns intèrprets de primer nivell. Em refereixo al trio força heterogeni format per la Sílvia Pérez Cruz (veu), el Feliu Gasull (guitarra) i l’Enric Casasses (recitat). La Sílvia Pérez Cruz (Palafrugell, 1983), tot i la seva joventut és ja tota una veterana i compta en el seu currículum amb nombroses col·laboracions en diferents àmbits musicals, des del jazz fins al flamenc, passant per la cançó tradicional. Tant la seva veu com tot ella transmeten una sensibilitat a flor de pell i un bon rotllo que s’encomana. Acaba de publicar el seu primer treball en solitari, 11 de novembre (del qual espero fer-me’n resó en una propera entrega d’aquest àlbum). El Feliu Gasull (Barcelona, 1959) me’l va fer descobrir la Maria, la meva neboda, a través d’aquest vídeo, per cert, molt ben realitzat, on es parla de temes molt interessants.

Feliu Gasull és un compositor complexe i profund. Com a intèrpret és perfeccionista i delicat, amb una tècnica personalíssima, que sap extreure de la guitarra matisos inimaginables. De l’Enric Casasses (Barcelona, 1951) n’havia sentit parlar, però no havia llegit mai res d’ell. Ja es va veure, per les lletres i el seu tarannà que es tracta d’un personatge d’una marcada i forta personalitat. Els seus textos són alhora sensibles i carregats d’una mordacitat força punyent. Li agrada jugar amb les paraules i la seva sonoritat. El podem veure i escoltar en aquest enllaç http://lletra.uoc.edu/ca/enric-casasses-multi#multimedia13649

El concert va unir aquestes tres personalitats, tot i que a la posada en escena li mancava rodatge i algun que altre desajust (que es s’esmenarà amb el temps), musicalment va ser magnífic i ple de moments de gran sensibilitat, amb un públic en tot moment atent i entregat. He triat per aquest blog Tres quarts, la peça amb la que van tancar el concert. Delicada i continguda, traspua una sensibil·litat que ens fa esborronar. Malauradament no he trobat a xarxa cap interpretació de la Sílvia i el Feliu junts. N’hi ha una de la Sílvia amb un altre acompanyant, però el so no es prou bo. En la versió que podeu escoltar el Feliu Gasull acompanya a la terrassenca Gemma Humet, que també canta prou bé.

2 respostes a “9 “Tres quarts”

  1. Antoni Serés24 d’abril de 2012, 15:34
    Totalment d’acord, bona és la sensibilitat musical que hi ha a Cervera des de ja fa un bon grapat d’anys. Ho celebro,sincerament, val molt la pena estar a l’aguait de la programació cerverina. Pel que fa a la combinació Sílvia Pérez, Feliu Gasull i Enric Casasses és una suma de talents; bona veu, bona música i bona lletra. Pel que fa a la Sílvia vaig escoltar-la aquest hivern al Palau de la Música conjuntament amb el Toti Soler en l’homenatge a J. M. de Segarra en la interpretació del poema “Cançó de suburbi”. Brutal! Pel que fa a l’Enric Casasses hi ha un parell d’enregistraments musicals amb Pascal Comelade on hi ha poemes seus. “Psicòtic music’ hall” i sobretot, sobretot “La manera més salvatge” en són testimoni. Respecte al Feliu Gasull, gràcies per ajudar-me a descobrir-lo.
    Una abraçada!
    Toni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s